Keynote Christina Forsgård

Christina Forsgård on Netprofilen perustaja ja viestintäammattilainen, joka tunnetaan erityisesti teknologia-alan vaikuttajana, kyberkriiseihin erikoistuneena konsulttina sekä informaatiovaikuttamisen asiantuntijana Suomessa ja kansainvälisesti. Viestintätoimialan kansainvälinen kattojärjestö ICCO valitsi Christinan ensimmäiseksi etiikkapuheenjohtajakseen vuonna 2019.  Kyberkriiseihin erikoistuneen globaalin PrivacyRules-allianssin viestintäohjelman puheenjohtajaksi hänet kutsuttiin 2021.

Christina on aktiivinen sosiaalisen median vaikuttaja ja yritysjohdon media- ja somesparraaja. Hän on myös kouluttanut tuhansia suomalaisia verkon mahdollisuuksiin ja vaaroihin vapaaehtoisessa maanpuolustuksessa, jonka piirissä hän käsikirjoittaa ja johtaa suosittuja infosotaharjoituksia. Christina kuuluu YLEn AamuTV:n Jälkidigi-raatiin, jossa ruoditaan digitalisaation ajankohtaisia ilmiöitä keskiviikkoaamuisin.​

Christina puhuu lauantaina informaatiovaikuttamisen syksyn 2023 tilannekuvasta sekä informaatiovaikuttamisen yrityksille aiheuttamista uhkista.

Keynote Harto Pönkä

Harto Pönkä on sosiaalisen median, koulutusteknologian ja tietosuojan asiantuntija. Hänet tunnetaan aktiivisena vaikuttajana, kouluttajana, kolumnistina ja keskustelijana sosiaalisen median alustoilla. Pönkä puhuu perjantaina teemalla ”Mitä informaatiovaikuttaminen on”.

Sosiaalisessa mediassa ja epämääräisillä uutissivustoilla tapahtuva informaatiovaikuttaminen vaikuttavat niin yritysten, julkisten organisaatioiden kuin yhdistystenkin toimintaan. Viime vuosina esimerkiksi valeprofiilien, bottien, disinformaatio ja muun vahingollisen vaikuttamisen määrä on lisääntynyt. Harto puhuu esim. seuraavista teemoista:

  • Mitä informaatiovaikuttaminen on?
  • Ajankohtaiset informaatiovaikuttamisen narratiivit
  • Kehittyneiden tekoälymallien avulla tehdyt valokuvat ja deep fake -videot
  • Milloin hälytyskellojen kannattaa soida ja on syytä epäillä feikkitunnusta?
  • Esimerkkejä valeprofiilien toiminnasta
  • Trollien ja bottien tyypit ja niiden tunnistaminen
  • Bottien vaikuttamiskampanjat ja bottihyökkäykset
  • Valeuutisten levittämisen mekanismit
  • Lähdekritiikki ja faktantarkistus
  • Disinformaatio debunkkaus eli oikaisu

Keynote Jussi Lähde

Jussi Lähde on toiminut yhteiskunnallisen viestinnän ja median eri tehtävissä presidentin kansliassa, televisiokanava Nelosella, kansainvälisessä elokuva- ja televisiotuotantoyhtiö Nordisk Film & TV:ssä sekä pohjoismaiden suurimmassa rakennusyhtiö Peabissa. Lähde on aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija politiikan ja yhteiskunnallisen päätöksenteon saralla. Lähde työskentelee teknologiamineraaleihin liittyvää malminetsintää ja kaivostoiminnan kehitystyötä tekevässä Latitude 66 Cobalt Oy:ssä viestinnän ja vastuullisuuden tehtävissä. Jussi puhuu lauantaina otsikolla: Euroopan kriittisten mineraalien saatavuus ja malminetsintää sekä kaivostoimintaa koskeva mielipideilmasto

Koulutus Tiina Grip

Tiina Grip on traumapsykoterapeutti, EMDR-terapeutti ja TRE-ohjaaja Oulusta.

Peruskoulutukseltaan hän on terveydenhoitaja, jolta löytyy työkokemusta esimerkiksi koulukodista ja työterveydestä. Niinpä työelämän olosuhteet, kuormitustekijät ja voimavarat ovat tulleet hänelle varsin tutuiksi, niin työntekijöiden, työyhteisöjen, esimiesten kuin yrittäjienkin näkövinkkelistä. Tiina on tehnyt kriisityötä koko työuran ajan, joten hänellä on ollut mahdollisuus päästä todistamaan ihmisten erilaisia selviytymisen polkuja monenlaisista hankalista elämäntilanteista. Tammikuussa -23 hän siirtyi Mehiläisen työelämäpalveluista psykoterapiapalveluihin tekemään yrittäjänä keho-orientoitunutta traumapsykoterapeutin työtä. Ihmisten sietokyky ja sen vahvistamisen mahdollisuus ovat Tiinan työn keskiössä.

Start-koulutus

START-koulutus tutustuttaa koejäsenen nuorkauppakamarin toimintaan ja järjestön tarjoamiin mahdollisuuksiin. Koulutuksessa käydään läpi ”haltiakielen alkeet”, suomennetaan toiminnan saloja ja avataan JCI-urapolkua. Samalla tutustutaan alueen muihin koejäseniin.
Kouluttajina NO SD Hanna Ikonen ja eläköitynyt jiicee Kaisa Määttä

JCI Discover

JCI Discover -koulutuksessa annetaan työkaluja vaikuttavaan ja kestävään projektitoimintaan, joita voi hyödyntää paikallisen nuorkauppakamarin toiminnan kehittämiseen JCI:n visiota, missiota ja strategiaa hyödyntäen. Viimeistään nyt tutustut YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin (Sustainable Development Goals). Koulutuksesta saadut opit soveltuvat erinomaisesti myös suoraan työelämään.​

Koulutuksen kielenä on suomi, mutta esitysmateriaalit ovat englanniksi.

Kouluttajana toimii Henna-Mari Närhi, Kajaanin nkk

Tähän koulutukseen tulee ilmoittautua ennakkoon. Ilmoittautuminen 21.8.2023 – 4.9.2023

Yöjuoksuelämäni signaalit

Kuusamon aluevaalikokouksen erikoisuutena on Yöjuoksu! Haluatko haastaa itseäsi hieman uudella tavalla? Nyt sinulle on tarjolla perjantai-iltana uudenlainen koulutus, normaalista poikkeavaan aikaan ja normaalista poikkeavassa paikassa. Mitkä ovat oman elämäsi signaaleja? Millaista sisältöä signaalit sinulle välittävät? Mistä häiriösignaalit tulevat tietoisuuteemme? Yöjuoksussa työskennellään yhteisesti keskustellen sekä hiljennytään hetkeksi omien ajatusten äärelle. Ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla lisätietoja koulutuksesta sekä tarkemmat ohjeet, miten yöjuoksulle tulee valmistautua. Onko sinusta lähtijäksi tälle yöjuoksulle?

Kouluttajana toimii Tuulimari Fareed.

Yöjuoksulle tulee ilmoittautua erikseen. Mukaan mahtuu 12 nopeinta ilmoittautujaa. Ilmoittautuminen 21.8.2023 – 4.9.2023.

Hyvinvointiohjelma

Kokousohjelmassa on huomioitu myös kokousvieraiden hyvinvointi!

Lauantai 5:55 Aamun aistimaailma. Kokoontuminen kokoushotellin vastaanoton aulassa. Säänmukainen ja lämmin pukeutuminen.

Lauantai klo 14:15 -16 Frisbeegolfia ja kesäkelkkarata. Kokoontuminen kokoushotellin vastaanoton aulassa klo 14:15, josta ryhmissä paikallisoppaan johdolla joko frisbeegolfaamaan tai kesäkelkkaradalle. Ota omat kiekot mukaan tai vuokraa Scandic Rukahovin vastaanotosta (10 eur/3kiekkoa). Rukalta löytyy 21-väyläinen prorata ja 9-väyläinen perherata. Jokainen osallistuja ostaa kesäkelkkaradan liput itse (1 kierros/14 eur; 5 kierrosta/50,5 eur). Huomioithan, että turvallisuussyistä kelkkarata on suljettu sateen aikana ja hissit ovat suljettuna kovalla tuulella. Kelkkarata pyritään avaamaan 1–2 tunnin sisällä sateen päättymisestä.

Sunnuntai klo 10-11: Rentoutus Kokoontuminen kokoushotellin vastaanoton aulassa klo 10. Tule rentoutumaan kokousviikonlopun riennoista ja lautautumaan kotimatkaan sekä tulevaan viikkoon. Varustaudu lämpimillä ja mukavilla säänmukaisilla vaatteilla. Rentoutuksen kesto 45 min. Rentoutuksen ohjaa Kati Savolainen (KM, yhteisöpedagogi AMK, työnohjaaja STOry, mentaalivalmentaja, hypnoosivalmentaja, rentoutusvalmentaja)

Rentoutukseen tulee ilmoittautua etukäteen 20 nopeinta mahtuu mukaan. Ilmoittautuminen 21.8.2023-4.9.2023.

Tulojuhla – Jahtikauden avaus

Tulojuhla järjestetään Rukan hiihtostadionilla Sudenpesässä, joka tunnetaan Ruka Nordic-tapahtuman VIP-ravintolana. Tulojuhlan teema on ”Jahtikauden avaus”. Pukukoodi: säänmukainen jahtiasu. Tarjoilusta vastaa Grill El Poro. Tulojuhlan jatkot Ravintola Zonessa, jossa illan esiintyjänä Jore Marjaranta. Sisäänpääsy 5eur/hlö. Huom! Tulojuhlasta lisää tietoa kokouskirjeessä, joka lähetetään rekkaroituneille viikolla 35.

Gaala

Lauantain gaala järjestetään kokoushotelli Scandicin tiloissa. Gaalan viralliset jatkot ovat Ravintola Ihkussa, sisäänpääsymaksu 6,50 €

Signaalin kampauspalvelut

Pop-up Hiusputiikki NHP kampaa Scandic Rukahovin kokouskeskuksen tiloissa la 9.9. Klo 12-18 

Pikakampaus (sis. pelkkä kiharrus/letti) 30min = 40€ Kampaus lyhyet 45min = 50€  Kampaus puolipitkät 60min = 70€ Kampaus pitkät 1h 15min = 90€ 

Kampauksien maksu käteisellä tai sähköposti laskulla. Tule kammattavaksi puhtailla hiuksilla. Ajanvaraukset to 7.9. mennessä soittamalla numeroon 040-8514728. Sano heti puhelun alussa ”signaali” niin NHP:n porukka tietää mistä puhutaan.