KEYNOTE -PUHEENVUOROT klo 10:00-11:00 & 12:00-12:30

PANEELIKESKUSTELU 12:30-13:00

Paneelikeskustelua vetämässä kuusamolaissyntyinen Reetta Räty.

 

 

ERNO HEIKKINEN

JULKINEN SEKTORI 10:00-10:30

Reilu vuosi kotikunnan kunnanjohtajana on opettanut paljon. Mitä kunnan johtaminen todellisuudessa on? Kunta ei ole irrallinen entiteetti, vaan se toimii verkostomaisesti kumppanuusperiaatteella yhdessä esimerkiksi yksityisen sektorin, kolmannen sektorin ja seurakunnan kanssa. Kunnan sisällä eri toimijoiden verkostomaisesta yhteistyöstä muodostuva yhteisöllisyys on tämän päivän uusi musta. Jokaisen kuntalaisen pitäisi kokea voivansa olla osa itseään suurempaa kokonaisuutta.

AINO KÄMÄRÄINEN

BUSINESS 10:30-11:00

Aino Kämäräinen on yhteiskunnallisen markkinoinnin asiantuntija, joka yhdistää kansalaisaktivismin yrityselämään positiivisessa hengessä. Kuusamolainen paluumuuttaja luotsaa yhtä Rukan ensimmäisistä ohjelmapalveluyrityksistä arvojensa mukaisesti kohti kestävän matkailun tavoitteita.

Perheyritys Rukapalvelu Oy:n myynti- ja markkinointijohtajan vastuiden lisäksi Kämäräinen on yhteisöllisen Nollahukka -sivuston perustajajäsen. Kätilön työstä sisällöntuottajaksi ja vaikuttajaksi ponkaissut Kämäräinen luennoi ja kirjoittaa vastuullisesta kuluttajakäyttäytymisestä sekä yritystoiminnasta, pyrkien luomaan uudenlaisia yhteisöllisiä toimintatapoja.

LENNONIT

KANSALAISYHTEISKUNTA 12:00-12:30

Lennonit on Martti Ahtisaaren konfliktinratkaisujärjestö CMI:n perustama 16-24-vuotiaiden nuorten rauhanlähettiläiden ryhmä, jonka tavoite on rohkaista nuoria olemaan rauhantekijöitä omassa elämässään. Sovittelu- ja rauhantaitojen edistäminen, rauhan ja konfliktin moninaisuudesta puhuminen, nuorten toimijuuden vahvistaminen ja suomalaisen
konfliktinratkaisuosaamisen esiintuonti ovat Lennoneiden toiminnan keskiössä. Vuonna 2017 perustettu ryhmä on toteuttanut kaksi rauhan somekampanjaa ja tällä hetkellä toiminta keskittyy somen ohella nuorten kohtaamiseen kouluissa, tapahtumissa ja muilla areenoilla.

 Ella Okko, 19
– abi IB-lukiossa
– Lennon vuodesta 2017
– rauhantyön ohella harrastaa voimaharjoittelua, politiikan ilmiöihin perehtymistä ja
sparraa yhteiskunnan toimijoita nuorten näkemysten ja ideoiden voimauttajiksi
– IG @ellaokko

Anna Presnukhina, 17
– abi Etelä-Tapiolan lukiossa
– Lennon vuodesta 2018
– rauhantyön ohella rakastaa taidetta ja on suorittanut kuvataiteen perusopinnot, pitää
leipomisesta sekä omien reseptien kehittämisestä ja vaikuttaa nuorisopolitiikassa
– IG @anja.presnukhina

 

Rauha rakentuu arkisten kohtaamisten ja jaettujen kokemusten tuomasta
yhteisymmärryksestä. Arki voi myös rappeuttaa rauhaa, jos yksikin osapuoli kokee jäävänsä – tai jää – toistuvasti alakynteen ilman että tilannetta korjataan reilumpaan suuntaan.