Kuusamon katuruokamarkkinat järjestetään Kuusamon keskustassa torilla ja torin läheisyydessä 3.-4.8.2018.

Tapahtuman pääpaino on tehdä tutuksi Kuusamon ja Kuusamon lähialueiden lähiruokaa. Markkinoilla on paikallisten ruokatuotteiden ja käsitöiden myyjiä sekä ravintoloita, jotka tarjoavat katuruoka-annoksia. Paikalla myös Pohjois-Suomalaisia pienpanimoita esittelemässä tuotteitaan.

Markkinat torilla
Perjantaina klo 15.00-19.00. Ravintolat sekä lavaohjelma 15.00-22.00.
Lauantaina klo 10.00-16.00. Ravintolat sekä lavaohjelma 19.00-22.00.

Keramiikkapaja- ja myymälä sekä ohjelmaa lapsille Bjarmian piha-alueella lauantaina klo 10.00-16.00.

Katuruokamarkkinoiden yhteydessä, ennen markkinoita vietetään Gastro Week-teemaista viikkoa eri puolilla Kuusamoa.

Lauantaina 28.7. kello 11-16 Puutteenkylässä vietetään Perinnepäivää Wanhan Raatesalmen (Sossonniementie 96) ympäristössä. Paikallisia perinteitä, itsevalmistettuja särkikalaruokia sekä rieskoja ja kampanisuja. Tapahtuman järjestää Puutteenkylän kylätoimikunta ja Wanha Raatesalmi.

Samaisena lauantaina kello 18 alkaen Rönnynrannalla, Isolahdessa nautitaan luonnon antimista valmistettuja tuotteita haitarimusiikin ja yhteislaulun merkeissä. Ajo-ohjeet on Rönnynrannantietä n. 36 km, tiehaarasta käännytään vasemmalle ja sitten oikealle Isolahteen, jossa on virallinen veneenlasku paikka ja kota. Tiehaarasta löytyy opasteet.
Järjestäjänä Salmisen seudun kyläyhdistys.

Sunnuntaina 29.7. kello 12 Käylän Korpihovilla (Sallantie 53) on lähiruokapolku, jossa maistellaan lähiseudun antimia, hinta 10€ aikuiset ja alle 12vuotiaat 5€. Puoli kahdelta alkaa Teatterituokio Saamaton saalis, jonka käsikirjoittaja ja ohjaaja on Elina Kerkelä. Järjestäjä Käylän seudun maamiesseura.

Samaan aikaan kello 12 on Mato-ongintatapahtuma Sossonniemen kalasatamassa (Sossonniementie 242) , sarjat aikuisille sekä lapsille. Tarjolla on muurinpohjalettuja&nokipannukahvia sekä buffetti. Järjestäjänä Törmäsen seudun maamiesseura.

29.7. asti joka päivä kello 12-18 Ravintola Tundrassa on keraamikko-keittiömestarin Jarmo Pitkäsen 20-vuotis-myyntinäyttely, kahvi&päivän leivos 10€. Vuotungintie 152.

Sunnuntaina 29.7. kello 15 Kurkijärven kylätalolla(Kurkijärventie 41) pidetään maakirkko. Tarjolla kampanisukahvit. Järjestäjä Kurkijärven maamiesseura.

Keskiviikkona 1.8. kello 16 Maanselässä pidetään elokuinen iltakävely Reino Rinteen muistolaatalle, jossa mustaherukanlehti-malja nostetaan luonnon kunniaksi. Kokoontuminen Sarviperäntien Oulun puoleiseen päähän. Retkelle on hyvä laittaa saappaat jalkaan. Järjestäjänä Maanselän kylänväki.

Tapahtuman järjestää Kuusamon Nuorkauppakamari, katuruokamarkkinat@jckuusamo.fi